Monday, July 11, 2011

KAD LAPURAN TAHUN PERTAMA - PRASARANA DAN KEMUDAHAN AWAMTindakan / Pencapaian

Mengadakan perjumpaan dengan Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Selangor, En Tukiman bin Nail bagi membincangkan beberapa masalah prasarana berikutan aduan rakyat dan pemerhatian sendiri.

Menghadiri Mesyuarat Pembangunan Hulu Selangor di Shah Alam.

Telah mengajukan beberapa soalan berkaitan masalah prasarana di kawasan Hulu Selangor semasa persidangan Parlimen. (Rujuk bahagian Soalan Parlimen).

Telah menaiki bas dari Rawang ke Batang Kali untuk mengenalpasti beberapa kekurangan. Masalah yang dikenalpasti telah dilaporkan kepada syarikat bas tersebut untuk tujuan peningkatan.

Mengadakan perjumpaan dengan pemilik ‘Bernam River Airfield’ dan berbincang cara untuk mempromosikan lapangan terbang tersebut dan juga ‘Bernam Air Festival’.

Telah membuat perbincangan dan menyelaraskan peruntukan pelbagai agensi kerajaan seperti jabatan Pengairan dan Saliran, Jabatan Belia dan Sukan dan dll.

Telah melawat 4 stesen keretapi (Serendah, Rasa,Batang Kali dan Kuala Kubu Bharu) untuk mengenalpasti jadual perjalanan dan isu-isu lain.

Membantu memperbaiki rumah daif dan dilanda bencana.

Membuat papan tanda bagi taman perumahan untuk memudahkan mencari tempat tersebut.

Mengadakan perjumpaan dengan Jabatan Hal Ehwal Orang Asli bagi tujuan meningkatkan prasarana di 16 kampung Orang Asli di Hulu Selangor.

Mengadakan perjumpaan bencana alam.

Menyertai aktiviti gotong royong bersama kawasan perumahan bagi mengekalkan kecantikan dan kebersihan taman perumahan


Sasaran

Meningkatkan dan menambahkan kadar prasarana dan kemudahan awam.

Meningkatkan tahap penyelengaraan prasarana dan kemudahan awam yang sedia ada.

Mempertingkatkan infrastruktur asas.

No comments: