Monday, July 11, 2011

KAD LAPURAN TAHUN PERTAMA - PARTISIPASI & MASYARAKAT SIVILTindakan / Pencapaian

Turut hadir bersama YB Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dalam Program Kemasyarakatan 1Azam iaitu azam untuk mengakhiri zaman miskin di Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil, Ladang Nigel Gardner.

Menghadiri Projek SYABAS ( Sambungan Air) di SJKT Ladang Escot.

Telah mengadiri 1200 program di kawasan Hulu Selangor dalam tempoh setahun sebagai Ahli Parlimen. Ini tidak termasuk menghadiri majlis perkahwinan dan aktiviti diluar kawasan.

Menghadiri pelancaran Klinik 1 Malaysia di Taman Bunga Raya, Bukit Beruntong.

Mengadakan sesi bertemu rakyat pada setiap hari Rabu (10pagi hingga 9.30malam) di Pusat Khidmat Ahli Parlimen Hulu Selangor, Bukit Beruntung dan hari Khamis (12.30 hingga 2.30 petang) di Pejabat MIC Hulu Selangor, Kuala Kubu Bharu dan (3.00 petang hingga 5.00 petang) di Pusat Perkhidmatan Wakil Rakyat Kawasan DUN Hulu Bernam. Sebanyak 100 orang akan hadir semasa sesi bertemu rakyat setiap minggu.

Mengadakan sembang di bawah pokok dengan penduduk tempatan bagi meninjau masalah dan menerima pendapat.

Mengadakan ‘Walkabout’ di Kuala Kubu Bharu, Bukit Beruntung (Pasar Malam), Serendah dan Batu 2, Ladang Kerling untuk berjumpa dengan masyarakat tempatan.

Menyertai Konvoi 1 Malaysia anjuran Telugu Association di Sungai Choh.

Mengadakan sarapan pagi setiap hari ahad bersama penduduk taman perumahan untuk mengenali mereka dengan lebih rapat dan mendengar aduan dan cadangan mereka.

Menyertai akitiviti Gotong Royong 1 Masjid dan 8 Surau di FELDA Sueharto.

Mengadakan perjumpaan dengan Persatuan Penduduk bagi mengenalpasti masalah yang dihadapi oleh penduduk di taman perumahan tersebut.

Menyelesaikan masalah bil air 500 pemilik banglo dan pangsapuri di Serendah Golf Resort yang dihadapi mereka sejak 10 tahun lalu selepas mengadakan perjumpaan dengan persatuan penduduk dan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (SYABAS).

Mengadakan sesi dialog bersama pemimpin tempatan seperti Pengerusi cawangan parti komponen BN, Pengerusi JKKP, Persatuan Rela, Pengetua dan Guru Besar, pegawai kerajaan, pengerusi NGO, pengerusi tempat ibadat.

Menghadiri Mesyuarat Agung Tahunan NGO tempatan dan Persatuan Penduduk.

Mengadakan perjumpaan dengan  Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Tuan Norel Azmi bin Yahya Effandi mengenai keselamatan awam dan cara pengurangan jenayah.

Menganjurkan kem kesihatan kepada penduduk ladang Changkat Asa.

Menghadiri Karnival Juara Rakyat di Hulu Bernam.

Menghadiri Kem Perubatan anjuran Rotary Bernam Valley di Batang Kali.

Menghadiri Sambutan hari Ibu bersama YB Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil di FELDA Sungai Tengi.

Menganjurkan kempen gaya hidup sihat untuk penduduk setempat di Pusat Khidmat Ahli Parlimen.

Menghadiri majlis perkahwinan, majlis harijadi dan kematian.

Turut hadir makan malam beberapa persatuan.

Melancarkan program ‘Jelajah 10’. Program ini akan diadakan 2 bulan sekali dimana 10 tempat akan dilawat dan pelbagai aktiviti bersama rakyat akan diadakan.

Sentuhan kasih – Sebanyak 5 keluarga yang mempunyai masalah perubatan dan kebajikan akan dilawat setiap hari Jumaat untuk membantu menyelesaikan masalah. Antaranya ialah pemberian kerusi roda kepada orang yang memerlukan. Program ini dimulakan pada bulan Ogos 2010. Sebanyak 125 keluarga telah dilawat setakat ini.

Sasaran

Membuka lebih banyak Pusat Khidmat untuk memudahkan rakyat berurusan dengan saya. Pusat Khdimat di kawasan Rasa akan berkuatkuasa mulai Jun 2011.

Mengadakan walkabout di lebih banyak kawasan sebagai aktiviti turun padang.

Menghadiri lebih banyak majlis dan mesyuarat supaya dapat mendekati rakyat.

Melawat 150 keluarga semasa sesi Sentuhan Kasih dalam tempoh satu tahun yang akan datang.

Mengadakan program Jelajah 10 setiap bulan sekali.

Mengadakan sambutan hari Ibu dan Hari Bapa di lebih banyak tempat (dalam perbincangan).

No comments: